6 Mart 2015 Cuma

Portakallı Pound Kek

İç dokusu yumuşacık ipeksi bir kek.Pound Amerika da kullanılan ağırlık birimine verilen ad. 1 pound yaklaşık olarak 500 gr ediyor.Yani dört temel malzeme olan un, şeker, tereyağı ve yumurtadan oluşuyor. Bu ölçülerde kek yapmak oldukça büyük olacağından ölçüler minimuma indirilerek yapılıyor. Bende belli miktarlarda ölçüler ile oynayarak uygun ölçülere indirdim. Ortaya enfes yumuşacık bir kek çıktı.



























Malzemeler

  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 200 gr krem (labne) peyniri
  • 2 bardak şeker
  • 4 yumurta
  • 3 bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • Portakal kabuğu


Yapılması Gerekenler

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve krem peynir pürüzsüz bir hal alana dek mikser ile çırpıyoruz.

Şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

Yumurtaları ilave edip çırpıyoruz.

Son olarak tuz, un, vanilya ekleyip iyice çırpıyoruz. Pürüzsüz bir kek hamuru oluşturuyoruz.

En son portakal kabukları ekleyip bir spatula ile son kez karıştırıyoruz. Yağlanmış kalıba döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 170 C fırında 1 saat 15 dakika pişiriyoruz. Üzerinin çok yanmamasına dikkat edin. Çok kızardığını düşünüyorsanız bir folyo ile üstünü örtüp pişirmeye devam edebilirsiniz.

Fark ettiğiniz üzere tarif de kabartma tozu bulunmamakta. Buna rağmen kekiniz kabaracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder